De Apenheul is gelegen in Apeldoorn, provincie Gelderland. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos. Er leven vele apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. 

Veel soorten apen lopen zomaar rond tussen het publiek. Je ziet maar heel weinig tralies en gaas. De apen lopen vrij rond. Andere apen zoals bijvoorbeeld de gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans genieten op hun eigen eiland van de natuur. De bezoekers kunnen op deze manier de apen goed bekijken en zien wat ze allemaal uitspoken.

Apen
Er leven natuurlijk heel veel soorten apen in de Apenheul. Zoals hierboven genoemd zijn er vele apen die gewoon loslopen tussen het publiek door, maar er zijn ook apen die beschikken over een eigen eiland waar je als bezoeker niet bij kunt komen. Een aantal voorbeelden van apen die er leven zijn onder andere bonobo’s, doodshoofdaapje, brulaap, slingeraap, gorilla, ringstaartmaki en nog veel meer!

Andere dieren
Naast heel veel apen leven er ook een aantal andere dieren in de Apenheul. Zo kunt u denken aan poedoes, pekari’s, neusberen, vosmangoesten, capibara’s, miereneters, gundi’s en schildpadden. Dit zijn dieren die in het wild ook met apen leven en daarom ook aanwezig zijn in de Apenheul. Ook leven er een aantal bijzondere vogels zoals ara’s, lori’s, ibissen, hoornraven, koereigers, kwakken en guans. Klik hier voor de website van de Apenheul voor meer informatie.

Wilt u er een nachtje aan vast plakken? Kijk hier voor de meest complete arrangementen in Gelderland.

Redacteur