Het staat bij veel mensen op de bucketlist; een wereld reis maken. Maar voordat jij die onvergetelijke reis gaat maken, komt er heel wat organisatie om de hoek kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het geld dat je nodig hebt om deze reis te maken of van de route die je gaat maken of van de vaccinaties die allemaal nodig hebt? Daarom is het handig om vooraf je wereldreis jezelf de volgende vragen te stellen:
- Hoe en waar regel ik mijn vliegticket waarmee ik de hele wereld over kan?
- Wat gaat deze wereldreis mij kosten?
- Hoe bepaal ik de route die ik ga doen? En welke landen wil ik bezoeken?
- Wat heb ik allemaal nodig op wereldreis en hoe ga ik dat meenemen?
- Heb ik een visum nodig voor de landen waar ik heenga?
- Welke vaccinaties heb ik in welk land nodig?
De financiën
Laat ik bij de eerste stap beginnen; de financiën. Het is misschien het minst leuke onderwerp van het hele plan van een wereldreis, maar wel 1 van de belangrijkste. Wie op wereldreis gaat moet natuurlijk wel een flinke buffer hebben om zichzelf te kunnen voorzien in zijn basisbehoeftes. Je kunt op verschillende manieren aan deze buffer komen. Allereerst kan je ervoor kiezen om een flinke tijd elk dubbeltje dat je kan missen aan de kant te zetten of je kan kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten.
De voor- en nadelen van de methodes
Veel mensen weten dat sparen goed is. Je hebt tenslotte altijd en buffer achter de hand. Velen weten ook dat je bij sparen een bepaalde rente krijgt over het totaalbedrag en dat je exact inzicht hebt in wat je uit te geven hebt. Echter, het nadeel van sparen is dat je soms lang moet wachten voordat jij het product kunt aanschaffen dat jij graag wilt. Dit is een groot nadeel voor wie het idee heeft om binnen een maand of twee maanden te vertrekken om aan zijn wereldreis te gaan beginnen.
Voor wie het geduld van sparen niet heeft, kan natuurlijk een persoonlijke lening afsluiten om zo toch op wereldreis te kunnen. Het voordeel is dat je gelijk weg kan en dat je de persoonlijke lening voor een bepaalde looptijd kunt vastleggen, zolang deze looptijd maar tussen de 12 en 180 maanden is. Jouw lening is gebaseerd op de situatie van jouw werk, jouw woonsituatie en hoe jij leeft.